PS Vita: en dag senare!

on

Nu har det gått en dag sedan jag skaffade min PS Vita och kände att det var dags att komma med ett intryck. Igår kände jag en riktigt stor glädje att äntligen kunna skaffa Vitan då jag längtat efter den ett tag men var orolig för hur den skulle kännas i mina stora händer då inte alla bärbara konsoler är en fröjd för mig att hålla i, men PS Vitan satt riktigt bra kände jag redan när säljaren från Game gick in på lagret för att hämta konsolen och minnet jag förhandsbokat och lät mig leka med en och testa Uncharted. Men rätt snabbt märkte jag att jag kanske kommer ha lite problem att få ett riktigt bra grepp om spakarna då de sitter lite för långt ner. Men jag gick trots det glatt ut med min PS Vita, 16gb minne, Rayman (som jag fick till konsolen gratis) och Uncharted. När jag kom hem upptäckte jag dock att jag glömt köpa skärmskydd och att de glömde ge mig pengar för Lego Harry Potter 1-4 och Fifa 10 som jag bytte in (och ett par andra spel jag inte ville ha längre) vilket gjorde att jag fick ta ett varv till om stan för att köpa det och få pengarna, så jag köpte ett Game-paket med väska och lite annat där man fick skärmskydd och fick rabatt på Dungeon Hunter Alliance (kostade mig 99kr) som förlåt för att det strulat. Tyvärr gick det dåligt att sätta på det skyddet med att jag fick stora bubblor som jag inte lyckades få bort och därmed åkte skyddet av snabbt igen till jag får pengar då jag får skaffa nytt.

Men vad tycker jag om själva maskinen? Jo, den är än så länge bättre än förväntat då det fungerar bättre med touchen än vad jag trodde, men jag kommer inte använde touch så mycket i spelen då det kommer bli klumpigt att peka runt på skärmen mitt under ett äventyr, men jag tror att en del spel kommer kunna klämma in det på ett bra sätt.
Bakre touchen har jag inte lekt med så mycket än så att jag kan inte uttala mig om den.
Men kameran kände jag mig lite besviken på då den var inget vidare när jag testade den i alla fall (se bild till höger), men dock av ren lathet så kanske denna bilden inte borde vara för mycket referens då den blev upplagd på Facebook av ren lathet att gå och hämta sladden.

Rayman Origins på PS Vita

Funktioner jag gillar är bland annat att ta screens mitt i spel genom att trycka PS-knappen + Start var härligt då det kommer göra att man kan fixa egna screens på saker man vill skriva om! ^_^

Jag gillar att twittra ifrån PS Vitan då det var snyggt och inte lika tråkigt designat som på hemsidan.

Allt som allt kan jag än så länge säga att jag är nöjd med köpet, men mer noggrant vad jag tycker lär komma upp senare när jag har spelat och spenderat mer tid med den. Nu är det dags att leka vidare i LEGO Pirates of the Caribbean (som jag lånade från stadsbibloteket) då jag även fått Tintin som jag reserverade också (ska hämta det imorgon) och så har jag även tänkt spela Muramasa som det kommer skrivas om mer när jag, explewd och Lania har spelat igenom det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s