Intervju: Ett nytt fan av handling i spel!

Satt och funderade på att skriva ett nytt inlägg men kunde inte bestämma mig för vad och just i det tillfället frågade lillabrorsan ifall jag hade något annat bra spel som han kunde köra igenom… och då kom jag på att jag kunde ju fråga honom hur det kändes att för första gången klara igenom spel för handlingen och inte som han innan hade spelat bara för att leka runt och skita i handlingen. Han hade nämligen bara kört FPS online och sportspel (mest Fifa) , utöver det han kört av GTA-spelen där han sket helt i handlingen. Men någon månad sedan fick han lust att testa Uncharted-spelen efter att han sett mig spela dem och han fastna helt så fort han började spela.

Varning! Kan finnas spoilers!

Jag började fråga honom om vad han tyckte om handlingen om man jämför med en action-film.
– Spelens handlingar sätter sig djupare tycker jag då man själv är med och påverkar vad som händer och man måste vara aktiv under allt som händer då man aldrig riktigt vet vad som kan hända här näst, detta har jag aldrig upplevt på samma sätt av att se på en film.
– Miljöerna fick mig att vilja uppleva dem på riktigt som att gå runt i en djungel eller kolla ner för en klippkant vid ett vattenfall.

Men du svor ibland när du spela hörde jag.
– I början saknade jag mus när man skulle skjuta och det tog ett tag innan jag fick rätt på kontrollen under de delarna som man skulle klättra och hoppa, men efter ett tag när jag vant mig vid kontrollen så slutade jag sakna musen och jag kände att allt flöt på mycket bättre.

Hur upplevde du karaktärerna?
– Det är mest Nathan och Sully som man upplevde och de kändes som två äventyrare med mycket humor.

Så vad var din favoritupplevelse i varje spel?
– I första spelet var det när man hittade ubåten mitt i djungeln då det var så snyggt gjort och man fick whoa-känsla, sedan var det riktigt roligt men utmanande att köra vattenskotern medan man skulle skjuta på fienderna och se upp för föremål i vattnet.
– Tåget i början på andra spelet var en riktigt spännande upplevelse då jag kände att det kunde rasa när som helst och jag ville upp innan det hände, men även när man väll kommit upp försvann den känslan inte helt då jag trodde att något mer skulle hända. Sista delen av spelet fick mig att tappa hakan av hur de på ett bra men överraskande sätt bytte miljö.
– Och början av trean blev jag sur på dig att du vägrade berätta för mig om vad som egentligen hände där i London, men jag förstod varför när spelet visade mig det efter ett tag. Och när man var i öknen så blev jag ivrig att hitta vatten då jag själv kände törsten, precis som Nathan.

Var det något du inte tyckte om i spelen?
– Jag kände inte att Zombierna passade i första spelet, även om de var skrämmande.
– Medan i trean så var det boss-striden som blev en besvikelse även om det runt om var häftigt så tyckte jag inte om hur själva striden gick till.

– Jag förstod inte innan hur folk kunde vara så beroende och älska tv-spel så mycket, men efter dessa spelen så förstår jag varför och vill själv uppleva handlingen i fler spel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s