GAMEcore.se v3 lanseras idag!

Jag kan inte låta bli att skriva lite om GAMEcore.se som stängde ner sidan i lördags inför dagens släpp av den nya versionen som har varit efterlängtad. Men sidan är värd ett helt eget inlägg på bloggen efter all kärlek som redaktionen har gett sina läsare efter alla dessa år!

Här kommer min syn av GAMEcore:

För er som inte känner till Gamecore så är det inte en sida där man får nyheterna lika snabbt som på en del andra sidor utan mer reflekterande kring dem och försök till att starta diskussioner. 

Eller så kan ni även få se facebook presentationen som ser ut så här:

Den 13 maj 2003 gick GAMEcore.se online och har sedan dess etablerat sig som en veteran bland svenska spelsajter. GAMEcore.se levererar på daglig basis nyheter, recensioner och spelrelaterade bloggar men även mer unikt material i formen av djuplodande artiklar, retroskrifter och video. Dessutom bjuds podcast-program som sidan försett sina lyssnare med sen 2006.
GAMEcore.se levererar med andra ord åsikter om spel i både skriftlig, muntlig och bildlig form.

Och här kommer ett citat från Alexander Cederholm @Dogma_ om sidan:

Det är en sida där djup och reflektion prioriteras framför att vara först. Det är upp till folk vad de vill ha. Vi försöker vara en spelsida för vuxna eller mogna spelare. Folk som inte har något emot att bli lite tankemässigt utmanande.

Hitta ingen bättre bild och dessutom släpptes nog aldrig denna designen.
Hitta ingen bättre bild och dessutom släpptes nog aldrig denna designen.

Men sidan har egentligen varit med längre än i beskrivningen bara att det var under helt annat namn och det var Nintendo-on.net där jag hängde en hel del då jag

på den tiden var smått en Nintendo-fanboy. Jag var med på NoN och hade smått precis innan börjat gå över till att vara multi när GAMEcore lanserades vilket gjorde att jag direkt hängde på. Men började på allvar hänga på GAMEcore när jag hade träffat Alexander ”Dogma” Cederholm för första gången och satt hemma hos honom med några andra från #N-Next (hjälpte till att hålla i en del träffar här i Skåne/Lund) och spelade Singstar för första gången och en del andra spela som precis hade kommit ut eller skulle komma ut, kommer ihåg att det var en mycket trevlig dag i alla fall.

GAMEcore kanske inte har påverkat mig så mycket som spelare, men alla diskussioner har öppnat upp min helhetssyn av spelbranschen och har gett mig speciellt trevliga kvällar när man suttit och lyssnat på deras podcaster som alltid är lika trevliga att lyssna på, speciellt när de som har sänts live.

Jag kände att jag ville ha lite kommentarer från redaktionen på vad de tycker om sidan och ställde dem därmed lite frågor mitt i deras stressiga dag med att få det sista att bli klart så att allt är klart till ikväll.

Så jag ställde dessa frågorna till Alexander Cederholm @Dogma_: Vad är det bästa med att jobba på GAMEcore? Och hur har sidan påverkat dig och ditt spelintresse?

Det som är det bästa är att jag får prata om spel! Att skriva och föra enkelriktad åsikt kan vara givande (i synnerhet när man skrivit något man är stolt över) men att faktiskt få göra utbyte av idéer och tankar på mer spontan nivå i samband med podcaster och video har betytt oerhört mycket för mig. Det har lyft spelintresset till en oanad nivå. Jag är även väldigt tacksam att jag har vänner här nere i Malmö som delar intresset så att man alltid kan föra en trevlig diskussion då och då. Just konversation om spel antänder mig som få andra saker.
Det är helt ärligt svårt att säga hur spelskrivandet och erfarenheten att driva en spelsida under tio år har påverkat mig. Jag menar, hela mitt vuxna liv är synonymt med denna företeelse. Eftersom jag dock alltid älskat att prata om spel så har GAMEcore.se troligen bara spätt på den sidan av mig. Jag har förmodligen också växt mer som spelare än jag eventuellt hade gjort om jag inte läst, lyssnat och efterforskat så mycket i ämnet. Det har ju även bidragit till väldigt många vänner runtom i landet som delar min passion.

När jag frågade en del från redaktionen om deras syn på sidan och vad sidan betytt för dem sedan de börja på den så svarade Samuel Stenberg @samuelstenberg:

På så vis! Vi tycker att spelmediet är fantastiskt och vill framhäva det via genomtänkt analys och spännande diskussioner och då inte bara diskutera oss själva emellan i podcaster o.s.v., utan med läsarna. Vi vill starta smarta diskussioner om spel.
För egen del har väl arbetet gjort just det: jag har haft otroligt många intressanta diskussioner om spel och vidgat mina vyer. Sedan tycker vi att vissa saker gått i stå i branschen, och vad vi tänkt göra åt det får du höra ikväll 😉

Samma fråga ställdes till Henrik Kanbjer @H_Kanbjer:

Min syn är just att kunna skapa nya sätt att tänka på och kring spel. Få igång diskussioner och tankesätt med läsarna/lyssnarna. Betydelse av sidan för egen del är att det gett mig möjligheter att utveckla mitt skrivande och mitt sätt att tänka på spel och hur jag upplever dem. Sedan har det gett mig chansen att spela sådant som jag kanske annars missat och därmed utökar det mina vyer och ger mig fler upplevelser att fundera kring samt ger mig större referenser att jämföra med.

Skulle vilja ha fler kommentarer om sidan att ha med i detta inlägget, men det får kanske uppdateras med tiden då de alla är som sagt lite stressade och har nog också annat att göra.

Men varför kärlek till just GAMEcore och inte andra sidor? Även om man inte får nyheterna först hos dem så har jag alltid uppskattat sidan mycket mer än andra på grund av djupet av en del diskussioner som har uppstått efter att ha läst på sidan. Att lyssna på deras podcasts som även vid speciella tillfällen spelas live och man kan kommentera och ställa frågor gör att man får en mycket härligare stämning på sidan som gör att man även får bättre kontakt med de andra medlemmarna. Sedan är deras program Bortglömt som är inriktat på lite äldre och mindre kända spel en frisk fläkt bland allt videomaterial som släpps på nätet. Här kommer deras egen beskrivning av programmet:

Redaktionen på GAMEcore.se spelar äldre spel och kommenterar under tiden. Syftet är att lyfta fram lite mer okända och glömda guldkorn från forna dagar.”
– Från Youtube kanalen.

De har även en podcast som heter Puls som handlar om senaste nyheterna:

Puls är en nyhetspodcast ifrån GAMEcore.se som varje vecka förser sina lyssnare med analys över den senaste veckans omgång med nyheter samt tar upp saker och ting som är värda att hålla koll på i spelvärlden. Programmet leds av chefredaktör Alexander Cederholm och redaktör Samuel Stenberg.
– Från itunes beskrivning.

Och podcasten Radio Format som diskuterar visa ämnen lite mer djupgående:

Radio Format är ett diskussions- och debattprogram om TV-spel från redaktionen på GAMEcore.se. Det bjuds på nya, djupgående speldiskussioner i varje program. Programmet leds av chefredaktör Alexander Cederholm och kollegan Fredrik Knight.
– Från itunes beskrivning.

Dessa är en del av allt de håller i. Känns nu som denna texten har utvecklats till mer än bara min kärlek för GAMEcore och snarare innehåller mer citat från folk om sidan… men det gör inget då jag ändå tror att min kärlek till sidan kommer fram.

Jag hoppas det är fler där ute som tycker om GAMEcore och tänker närvara vid lanseringen kl 21:00 ikväll, men för dem som har mer tid så börjar det smått med lite musik från DJ Knight vid 19:30 och sedan 20:30 livesänd podcast där de kommer att snacka om den nya sidan.

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Anorak skriver:

    Kul att du skriver och nämner sidan. Vi hoppas på att nylanseringen ger en extra kick – både för besökare och för oss skribenter. Det känns fantastiskt spännande! Tack för en fin text!

    1. Gnoit skriver:

      Tack! 🙂 Jag tycker den nya riktningen för GAMEcore är mer det jag tyckte bäst om med sidan, synd bara att jag är dålig på att kommentera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s