Assassin’s Creed

Assassin's Creed

Jag skaffade Assassin’s Creed rätt sent och hade förlorat alla mina förhoppningar sedan jag fått höra att det skulle vara för reperativt till skillnad av vad som hade utlovats innan spelet kom… inte för att jag brukar lita på tilverkarna, men man hoppades. Med noll hopp om att spela något för speciellt så satte jag mig med 360-kontrollen och gav mig ut på resan som Altair för att hitta korsriddare som skulle dräpas.

Spelets riktiga huvudperson heter Deamond Miles och sitter i ett labb där man ska få fram hans förfäders minne som är inprintat i ens DNA, detta gör man med hjälp av en maskin som fått namnet Animus.
Resan med Altair Ibn La-Ahad, Desmonds förfader som levde i 1191 års Jerusalem, började med att man precis förlorar alla ens specialvapen och förmåger så att man måste jobba upp sin respekt igen för att få tillbaka allt, och detta gör man genom att klara av uppdragen man får. Som folk sagt till mig så var det reperativt med att sammla information om ens mål genom mini uppdrag för att senare ta död på huvudmålet och mini uppdragen var ofta samma som i förra chaptern, men det störde mig inte allt för mycket. Men att hitta bästa sättet att komma åt och bästa stunden att döda mitt mål var det som höll spelet levande för mig.
För mig som gillar att hitta extra saker så fanns det flaggor i varje stad som man kunde plocka, tyvärr gav de inget utöver achievments och det tyckte jag var lite tråkigt, men jag gav mig inte och plockade alla ändå i hopp om att något skulle hända… men tyvärr var det bara achievment-skyllten som låstes upp när jag tog sista flaggan.

Att hoppa mellan tak var kul, men kunde emelanåt vara irriterande kontroll på Altair då han inte riktigt alltid ville dit jag ville, men till slut synkade vi och insåg att det inte skulle vara några problem om han fick som han ville ibland. Att buttonmacha lärde jag mig rätt snabbt att inte funkade då fienderna också kunde kontra ens slag, att vara taktiskt lönade sig.

Men Ubisoft fick i alla fall mig att vilja klara spelet för att kunna följa med Desmond på hans nästa äventyr i Assassin’s Creed 2. Spelet i sin helhet var en mycket trevlig upplevelse trots all reperativitet.4/6

 

Nu ska jag till 1476 års Florens för att göra bakantskap med Ezio Auditore.

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Gnoit skriver:

    Klarade också det någon vecka sedan och håller med om att det var riktigt bra, har bara inte orkat få tummen loss och skriva om det än.

  2. ronja skriver:

    jag kan utan tvekan säga att Assassins creed 2 är en av de bästa spelen som jag spelat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s