Att myndigheter är ett helvete är ingen nyhet

on

(Detta skrevs i Tisdags den 4/5 på Ipoden, men glömde att posta det.)

Att ha att göra med statliga myndigheter är ett helvete, det är inget nytt. Så denna veckan har hitintills inte varit så ovanligt förvånande för mig som för andra som jag nämnt detta för. Får börja med att klarlägga en del fakta:

  1. Jag har migrän anfall då och då som gör att jag förlorar allt vad man kan kalla balanssinne, och jag har läkarintyg på detta.
  2. Jag går på UGA (ungdomsgarantin hos arbetsförmedlingen) och den tar slut den 19/5 och ska gå över till jobb- & utvecklingsgaranti.
  3. Jag har praktik på Markentreprenad via LYFT som innebär att det inte ska leda till jobb utan att det bara ska hålla mig sysselsatt medan jag söker jobb, denna praktiken är på 75% och SKA vara i 3 månader.

Med detta understökat så kan vi gå in på det ”roliga”. Då jag har varit sjuk 18 gånger på ett år med migrän (vem hade inte det efter att behövt handskas med F-kassan och Socialen) och en del annat så blev det bestämt att jag ska ha läkarintyg från dag 1 när jag är sjuk. Jag blev uppringd av F-kassan och informerad om detta samtidigt som de sa att man kan skicka in ett läkarintyg på att jag har migrän så att jag slipper gå till läkare med migränen (notera ”1.”). Igår måndagen den 3/5 så fick jag ett samtal från en annan på F-kassan att detta går bara att få om man är anställd och inte arbetslös som jag då är, att jag var arbetslös visste den första jag pratade med om. Så nu måste jag gå till läkare varje gång mitt huvud bultar så extremt att jag hellre skulle uppleva problemen med svanskotan igen som jag haft ett fåtal gånger innan (tänk er att det gör så ont av att röra på sig så att man har lust att spy), och detta med att jag har inte har något balanssinne (jag har blivit duktig på att krypa till köket och toaletten). Vettigt? Inte enligt mig, men detta är tacken man fick för att man var ärlig och sjukanmälde sig. (-_- )

Idag hade jag en kallelse till Arbetsförmedlingen då min UGA håller på att ta slut, min jobb- & utvecklingsgaranti kommer det att gå över till automatiskt dagen efter, så här ser allt bra ut… Utom en liten detalj: min praktik. Praktiken skulle vara i 3 månader och började den 22/4, men tack vare bytet från UGAn så är praktiken satt på att ta slut den 19/5 tillsammans med UGAn utan att varken jag eller de på Markentreprenad har blivit informerade om detta. Detta ska jag försöka lösa med min nya handläggare på AMS på tisdag (11/5), då man kan gå på LYFT även när man är på jobb- & utvecklingsgarantin.

Det enda positiva med bytet från UGAn är att jag kommer få mer pengar av F-kassan och att jag kommer få mer hjälp med att hitta praktik som ska leda till jobb, annars är det samma sak som UGAn var.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s