Klurigt var det!

Machinarium the endSå nu efter ett par timmars klurande och en del hjälp av guiden i spelet så har jag klarat spelet som jag måste säga att är ett av de bättre små/arcade/wtf -spel som släppts i år. Jag vet inte om det piskar Braid då jag inte har skaffat det, men jag kan iaf säga att om ni vill ha ett underbart välgjort spel med en hel del kluriga pussel så är detta ett spel som ska komma högt på listan.

Jag älskade grafiken i spelet eftersom att den var tecknad och inte något onödigt 3D.  Det är nästan inga skarpa färger i spelet vilket gör att spelet känns rätt dystert, vilket passar då den lilla roboten man spelar som är lite dyster efter att ha hamnat på tippen och har inte sin flickvän(?) vid sin sida. Animationerna är även välgjorda och alla rörelser på figurerna med respektive tankebubblor gör att ingen behöver någonsin säga ett ord då man förstår vad de vill eller vad man ska göra.

Musiken var rätt välgjord men simpel och passar utmärkt till miljön spelet utspelar sig i. Nästan alla ljud i spelet fanns det någon mening med och var därför en bra del av spelet.

Kontrollen var bra och då detta är ett klicka dig fram spel så gällde det bara att hitta vad man skulle klicka på innan man gick vidare.

I övrigt så kan jag meddela att jag tyvärr lyckades fastna för gott på ett ställe och fick reloada på ett ställe eftersom jag hade klantat till det ordentligt och kunde inte komma vidare, jag vet inte om det går att göra på fler ställen än var jag fastnade, men man ska iaf tänka på att spara ofta innan man hitta på något dumt med föremålen man ska ha.

Men jag kan iaf säga att Amanita Design har gjort ett bra jobb med spelet och jag tycker att ni iaf ska testa demot som finns på Machinarium’s hemsida och det är även den sidan man köper spelet på. Spelet finns till Windows, Mac och Linux, och kostar runt 140kr att ladda ner.

Annonser

6 kommentarer Lägg till

 1. Gnoit skriver:

  Ska ta och kolla upp dem. Machinarium var mitt första möte med Amanita Design.

 2. Linus skriver:

  Amanita Design kan verkligen sina grejer. Deras artistiska känsla är av världsklass.

  Om ni inte har testat deras tidigare spel Samorost 1 och 2 så rekommenderar jag dem starkt.

 3. Gnoit skriver:

  Hänt i detta med, fast det var i samma del, men jag gjorde en sak för tidigt.

 4. Krille skriver:

  Nu har jag skaffat det, och visst verkar det riktigt klurigt. Jag gillar dock att alla pussel verkar vara mer fristående än äldre peka-klicka-spel, där man kan få börja om hela spelet bara för att man missade plocka upp ett föremål i ett rum någonstans i början av spelet.

 5. Gnoit skriver:

  Ska skaffa Braid, det är tänkt länge. Har bara inte fått tummen ur röven när jag haft pengar till det.

 6. Krille skriver:

  Har bara hört gott om det här spelet men inte fått tummen ur och köpt det än. Men nu när du ändå tar upp det så kanske det är dags!

  Och du, skaffa Braid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s